[2s.mk-friends] КИКА: Селидба

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Thu Nov 10 21:12:02 UTC 2011


On 10.11.2011 16:21, Aleks wrote:
> Денеска (четврток) после 6 часот јас ќе сум во новиот простор за да ги 
> измерам просториите колку се големи.

Денеска бевме во хаклабот и направивме некој brain-storm за тоа што и 
како би требало да има во просториите и како треба да се опремат, овој е 
предлогот за сега : (Ознаки : (+) - веќе ги имаме потребните ствари, (?) 
- можно е да искомбинираме со нешто што веќе го имаме но не целосно, (-) 
- ги немаме потребните материјали и треба да се набават)

Во големата соба :

* Маси (+)
* Столчиња (10тина, не повеќе) (+)
* Продолжни кабли во зависност од масите (+)
* Мрежа (мрежна инфраструктура) (?)
* Постоље за проектор (+)

Во кујната :

* Фрижидер (+)
* Кафемат (+)
* Решо (+)
* Фотељи (4 имаме +, добредојдени се и повеќе)
* Тросед (-)
* Полица за библиотеката (-)
* Канта за ѓубре (-)

Во собата за хардвер :

* Две големи бироа за работа (?)
* Две столици (+)
* Фотеља (?)
* Продолжни кабли и инфраструктура за напон (+)
* Довод за мрежа (во зависност од интернетот ?)
* Сервер (+)
* Поголем шкаф за хардвер и полици (-)

Ходник :

* Welcome бришач (-)
* Закачалка (+)
* Ѕидна закачалка (-)

Ова е листа на *поголем* инвентар што ни треба, се разбира ќе ни треба и 
спореден инвертар, пример, чаши итн.

Се договоривме селидбата да почне во Сабота со донесување на 
нај-габаритните ствари од кај просторијата на Новица во новиот простор, 
а во недела да пробаме да средеме нешто (затоа што пола од луѓето ќе се 
на конференцијата во Приштина).

Доколку има некој слободен во сабота (а веќе не се договорил за да 
помогне) нека пише тука на листа, па ќе се договори што-како нахнадно.

Истотака денеска го измеривме просторот, грубо имаме 60 метри-квадратни 
да си играме, не-вклучувајќи ги терасите и дворчето на зградата на кое 
што ние имаме пристап директно преку терасата во собата за хардвер.

Имаме направено мреки од сите простории, нахнадно ќе ги закачам штом 
најдам некој FLOSS софтвер за дизајнирање за соби :)


-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list