[2s.mk-friends] Nordeus Hackathon 2011 - Белград

Bojan Ilievski drakuwa at gmail.com
Wed Nov 30 02:11:54 UTC 2011


Здраво на сите,

Nordeus (http://www.nordeus.com) како еден од најуспешните стартапи во
Европа, награден со "Best Gaming Start-up на Europas Awards 2011" и
креатор на игра која што достигна 1,000,000 посетители дневно на
Facebook (http://it.com.mk/srpskata-top-eleven-stigna-do-1-milion-aktivni-igrachi-dnevno-objavi-2-0-i-android-verzija/),
огранизира Hackathon, или 24-часовен натпревар во програмирање на игри
во неколку платформи (меѓу побитните Python, Ruby, Java/Android).
Подетални информации може да најдете на следниот линк -
http://www.nordeus.com/hackathon2011. Настанот е закажан за 23ти
Декември, а пријавувањето трае, односно е продолжено до 9ти Декември.

За секој учесник ќе биде обезбеден превоз, како и храна и смештај во
просториите на Nordeus во Белград (потврдено од нивниот PR менаџер).
Може да се пријавите како индивидуалец или во тим до 4 лица. Има
вредни награди и сигурно дека ќе биде интересно искуство. Може да
користите нивни хардверски/софтверски ресурси или може да си носите
свои лаптопи. Може да побарате и помош од нивните инженери и имате
целосна слобода на пристап кон решавање на зададените проблеми.

Секој заинтересиран може да се пријави, како што споменав, најкасно до
9ти Декември на следниот линк: http://www.nordeus.com/hackathon2011
Ако имате дополнителни прашања пишете, ќе се потрудам да добијам
одговори.

Поздрав,
Бојан Илиевски


More information about the Ossm-members mailing list