[2s.mk-friends] КИКА: просторија

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Wed Oct 5 19:48:13 UTC 2011


On 10/03/2011 04:26 PM, Bojan Ilievski wrote:
> How about this one?
> http://pazar3.mk/Listing/Detail/Index/678414?searchID=3518406&Idx=1
> достапно од пред 20 минути...
>
>

Бевме и го разгледавме просторот, ова се добрите и лошите страни :

* Просторијата е многу добро направена (со канцалариски изглед)
* Просторијата се наоѓа во подрум (не сутерен), дури и чуството во неа е 
дека се наоѓаш во подрум
* Просторијата има прозори кои што гледаат во ѕид и се под прагот на 
тротоарот, незнам ова како функционира во зима/пролет кога истура дожд
* Има проблем со WC-то (премногу е мало)
* Има 2 влеза во просторијата, еден преку гаража и еден преку скалички 
кои што немаат систем за ограничување на влез
* Просторијата е една, без можност да се подели на 2 дела, што значи 
дека паралелни активности во неа ќе бидат многу ограничени
* Таванот на просторијата е многу низок + проблем ќе биде и 
проветрувањето на истата поради што е во подрум
* Доколку се земе ќе ни биде оставен некој мебел (масички, столчиња, 
рафтови метални и плакари)
* Газдата кажа дека до просторијата има донесено слаб доводен кабел за 
струја (колку слаб не кажа), па ова би можело да се смета како 
потенцијален проблем

Тоа би било тоа, доколку нешто сум испуштил нека ме поправат другите што 
беа да го гледаме просторот.


-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list