[2s.mk-friends] Локален ArchLinux mirror

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Sun Oct 16 19:29:20 UTC 2011


Слободен Софтвер Македонија во соработка со Неотел подигна локален 
ArchLinux mirror. Истото е достапно на следниве локации :

http://arch.linux.net.mk/
http://arch.softver.org.mk/

За да го користите серверот додадете ја следната линија во вашиот 
/etc/pacman.d/mirrorlis :

Server = http://arch.linux.net.mk/archlinux/$repo/os/$arch

Овие неколку дена ќе се тестира серверот, па доколку имате какви било 
проблеми пишете тука. Откако ќе се осигураме дека серверот работи како 
што треба ќе го пријавиме како официјален ArchLinux сервер.

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list