[2s.mk-friends] КИКА: просторија

Azder azhder at gmail.com
Sun Oct 23 13:38:40 UTC 2011


јас велам дека најважно е да има хаклаб, прекинов не треба да продолжи, а во
меѓувреме (мислам околу 6 месеци) можи да гледаме и други места.

Се читаме (Se chitame).


2011/10/23 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>

> -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
> Hash: SHA1
>
> Со Владан и Алекс сабајле разгледувавме простор во сутерен во
> Тафталиџе карши игралиштата кај основното школо на ул. Варшавска.
>
> Еве ги сликите што ги напраи Владан.
> http://ubuntuone.com/4xCX3C6hhUcbUAgaz9K282
>
> И еве мапа:
>
> http://maps.google.com/maps?q=42.001328,21.394431&hl=en&sll=42.003812,21.452246&sspn=0.132733,0.256119&num=1&t=h&vpsrc=0&z=19
>
> Местото е 200 евра без данок + сметки. Жената ни рече дека сега
> данокот бил 8% и дека ќе треба да платиме помалце од 20 евра за данок.
> Има две простории, ходник, веце и простор за кујна (кујната се уште не
> е направена).
>
> Местото е направено пред некое време, значи се внатре е ново, има
> висока ограда надвор. Жената се сложи да ни направи тенда и кујна од
> парите од киријата и е отворена за преговори околу периодот на
> изнајмување.
>
> Мислам дека просторот е одличен за тоа што ни треба, во првата
> просторија би ги поставиле масите за седење додека во втората помалата
> би можело да го чуваме цел хардвер, електроника, сервери и сл.
>
> За греење можеме да се врземе на нивното приватно парно или да си
> обезбедиме наше греење.
>
> За транспорт постојат две опции: партизанска е блиску со автобуси 2,
> 22, 24, 12, 19, 7, 4, 65, 21 итн. По иво лола иде број 5.
>
> Од супермаркети има Тедико одма блиску тука на лондонска. А од позади
> накај партизнаска има вегера а тука е и лептокарија.
>
> Местото го гледале и други луѓе за канцеларии па да решиме што ќе
> праиме побрзо.
> - --
> Арангел
> xmpp/mail
> ufo \o/ linux.net.mk
> http://blog.spodeli.org
> -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
> Version: GnuPG v1.4.11 (GNU/Linux)
> Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org/
>
> iQEcBAEBAgAGBQJOpBfOAAoJEOJshBPknjYKSQMH/2v6+4I2fLbD2otOMhr5qywK
> JFBuW2tynLCKKUIr9XipjNKEgNPFhKSqQ02VL72WD+ozKzrv9pDgL991+qZtz61s
> 81GK7zRoBlxtcSUb2xtdSmB9MumzhnLb4l0+5eaQfE3TyadI8trl3KkmVXm9Ki5w
> B4xdh4TIXAt4Um+tNHI3tMxPnQQxCg9RqNdMmQpLsAgAwmiDPbh5R2MvJ5KL2NGm
> QZowb9GNHrhFTMSDxIPrI0pMhmK5GZhQtSNqI00vjhtfeJwa3F3zEC60kJ6NKfC9
> E0eA69OZaTn1gjBsqdg+CHicvYH9L9f5nRi8N56gcgSyY03TS4Yhfu/WJYWKDbg=
> =1jHO
> -----END PGP SIGNATURE-----
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20111023/75eb8a39/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list