[2s.mk-friends] Сетирање на VPN (преку iptables) без root привилегии

Aleksandar D. Balalovski abalalovski at gmail.com
Mon Sep 19 11:48:38 UTC 2011


Веројатно ова е немогуќе, али да прашам дали има некој друг пристап
кон решавање на ваков проблем.

Дали е можно да се сетира VPN тунелирање на цел нет сообраќај на
Линукс машина без su привилегии? Поентата е да се користи VPN - во
случај кога корисникот на системот нема root пристап.
Дали е можно ова и како?

Фала.

-- 
http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023),
GnuPG: 754AC43D,

I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
http://www.fsf.org/jf?referrer=6023


More information about the Ossm-members mailing list