[2s.mk-friends] Сетирање на VPN (преку iptables) без root привилегии

Влатко Станковиќ inferno.daemon at gmail.com
Mon Sep 19 18:51:24 UTC 2011


А нема да биде полесно и поедноставно со pptp VPN сервер? Немора клиенти за
други оперативни. За iptables незнам дали е можно без root пристап, можеби
некој друг е повеќе запознаен

2011/9/19 Aleksandar D. Balalovski <abalalovski at gmail.com>

> Веројатно ова е немогуќе, али да прашам дали има некој друг пристап
> кон решавање на ваков проблем.
>
> Дали е можно да се сетира VPN тунелирање на цел нет сообраќај на
> Линукс машина без su привилегии? Поентата е да се користи VPN - во
> случај кога корисникот на системот нема root пристап.
> Дали е можно ова и како?
>
> Фала.
>
> --
> http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
> Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023),
> GnuPG: 754AC43D,
>
> I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
> http://www.fsf.org/jf?referrer=6023
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110919/dfebbb0a/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list