[2s.mk-friends] КИКА: просторија

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Fri Sep 23 14:49:57 UTC 2011


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

On 09/19/2011 10:43 PM, Arangel Angov wrote:
> ОК, еве како стојат работите моментално.

Денес се распрашав нешто околу град Скопје, па случајно налетав и на
еден школски што работи во Национална агенција за европски образовни
програми, му кажав во каква ситуација сме, рече дека разгледаме на
сајтот и да аплицираме имало некои програми во кои што би можеле да
влеземе за финансиска поддршка.

Значи:

1. http://www.na.org.mk
(http://na.org.mk/akcia-5.html - ова ми изглеа ко нешто кај што би
можеле да се вклучиме, мислам дека Тамара прати линк некој пред некое
време али не знам шо се деси со тоа)

2. Град Скопје
Идејата ми е да побараме поддршка од градот, дали кеш или простор, да
им објасниме што работиме дека е општествено корисно и дека неколку
години го развиваме ова во Скопје.

Тука може да испратиме мејл на Секторот за поддршка на градоначалникот:
http://www.skopje.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=321

како и на:

gradonacalnik et skopje.gov.mk

Треба да седнеме и да составиме еден мејл кај што ќе објасниме се
убаво, според информациите што ги имам ова стига до градоначалникот
или службата која што би задолжена за доделување на простори или
помагање на НВО.

Друго што ми текнува е да ја испратиме истата порака до Министерот за
образование и министерот за информатика. Ако некој познава некого во
овие две министерства и може да се распраша каде точно би можеле да се
обратиме нека пише тука.

- -- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.11 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org/

iQEcBAEBAgAGBQJOfJyVAAoJEOJshBPknjYKUukH/jQZfugQIto4Jbd8aVR1sTw2
0Se9ziKRrMluCyLMSUSIZ3tY2RTtC57ec2HlBTl1vqrowPAatRv32DjisUU/zkRB
Uz3zHw/LyqXTavQEE6FOFiWXgz7eJOkmjaw6M5JcCIuJLCV/iNDH373ynDUPIFpd
kituXoXVDAR2R26M6es44MlXlbgU+yPY5w/MNB9kMwKPcxG4F/mxzcrZ0LQGVQtx
gbMZ+MKUQMfbPHfdm4rvndYKdvHRGc/YwTmFjACozFV3ZW43AvGJi4/usrdHjwdp
/edi3Lh5DPDc45I4b2HaA9dd7/+6WBsdGyHuJ3ULoMhi3e6bEJVRe8MA8T0yKzg=
=JNs7
-----END PGP SIGNATURE-----More information about the Ossm-members mailing list