[2s.mk-friends] КИКА: просторија

igor pirkovski igor.piki at gmail.com
Mon Sep 26 18:42:53 UTC 2011


Здраво.

Јас во моментов не сум способен финансиски да помогнам но во иднина секако
дека ке бидам.
За селење на нова локација кога ќе дојде време имајте ме во предвид.

Поздрав, па се гледаме нареден СОС.


2011/9/26 Azder <azhder at gmail.com>

>
> 1. Политичка поддршка не треба да се поистоветува со давање просторија,
> вреќа брашно и слично, туку со лобирање и носење закони во правец кон
> слободниот софтвер.
>
> 2. Користење просторија два дена од викенд и после школо е чекор назад од
> тоа што до сега го имаше хаклабот.
>
> 3. За слободно функционирање и развивање мислам дека било кое решение би
> требало да биде условено само со финансиски средства без дополнителни
> услови.
>
>
>
> Се читаме (Se chitame).
>
>
>
> 2011/9/26 DZvonko Nikolov <dzvonko at gmail.com>
>
>> Знам дека е малку необично, ама постои ли опција
>> да се добие некоја просторија у некое школо? Сабота
>> и недела не им требаат просториите така да why not?
>> Попладне секој ден после 17.30-18.00 е слободно така
>> да и тогаш е слободно. Можете да се договорите со
>> директорот да им ги одржувате компјутерите во замена
>> за просторијата (плус имате и бесплатен интернет оти
>> сите школи имаат wireless) или нешто слично. Уште ако
>> имате и политичка поддршка, супер.
>>
>> Поздрав
>> Ѕвонко
>>
>>
>> 2011/9/26 Tamara Atanasoska <tamara.atanasoska20 at gmail.com>:
>> > Денеска ќе дојдат и девојчињата да се заврши што има, веројатно нема да
>> > пречиме нели?
>> >
>> > 2011/9/26 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>
>> >>
>> >> -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
>> >> Hash: SHA1
>> >>
>> >> On 09/23/2011 04:49 PM, Arangel Angov wrote:
>> >> > On 09/19/2011 10:43 PM, Arangel Angov wrote:
>> >> >> ОК, еве како стојат работите моментално.
>> >>
>> >>
>> >> Кој може вечер во 19.00ч во КИКА - разгледување на опциите за нов
>> простор.
>> >>
>> >> Собирот што го закажавме за собирање на парите може да се случи порано
>> >> неделава, имаме неколку опции колку што знам (ги немам сите детали се
>> >> уште), па ќе пишам што ќе решиме денес.
>> >> - --
>> >> Арангел
>> >> xmpp/mail
>> >> ufo \o/ linux.net.mk
>> >> http://blog.spodeli.org
>> >> -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
>> >> Version: GnuPG v1.4.11 (GNU/Linux)
>> >> Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org/
>> >>
>> >> iQEcBAEBAgAGBQJOgIoRAAoJEOJshBPknjYKuK4H/i9INdJhx8juMa8iIurxtyGO
>> >> 7TJn+xVSCx3z5uX4EhvPLzPAMc4NIO6M7W2kiWutL06mWrtpB+hRjh/j5FiL/1x3
>> >> acuVLaUH5nLNRwaoXMANY+YEUZEkSfYgRB5L8hu6cBHPOgmfZtyRDBF34HcfHL69
>> >> UDEsULdCNY/xHU6wk8oq3hr3g7QTNHqk3Mwic7YdaS4L3T0LiTntuPdKou+xnU1E
>> >> 5BIPmO9uRZ3cSsf6iPQ8DhuPrMGbW3b+s7F/Y41oVAWdyq0EIXE+Moamh9T1sehE
>> >> /e3zWPkn94FH5d/iZxJ3HfJa1scbz9sqZXuDto5f34/0gbBL+VtI4S4p4vZKvSc=
>> >> =LQdE
>> >> -----END PGP SIGNATURE-----
>> >> _______________________________________________
>> >> Ossm-members mailing list
>> >> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> >> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>> >
>> >
>> > _______________________________________________
>> > Ossm-members mailing list
>> > Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> > http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>> >
>> >
>>
>>
>>
>> --
>>
>> -----------------------------------------------------------------------------------
>> Regards
>>
>> DZvonko Nikolov
>>
>> dzvonko at gmail.com
>> dzvonko at yahoo.com
>>
>> -----------------------------------------------------------------------------------
>> The best things are simple,
>> but finding these simple things is not simple.
>>
>> Simplicity carried to the extreme becomes elegance.
>>
>> -----------------------------------------------------------------------------------
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>>
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110926/1b4e54c5/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list