[2s.mk-friends] КИКА: просторија

Azder azhder at gmail.com
Mon Sep 26 16:50:31 UTC 2011


1. Политичка поддршка не треба да се поистоветува со давање просторија,
вреќа брашно и слично, туку со лобирање и носење закони во правец кон
слободниот софтвер.

2. Користење просторија два дена од викенд и после школо е чекор назад од
тоа што до сега го имаше хаклабот.

3. За слободно функционирање и развивање мислам дека било кое решение би
требало да биде условено само со финансиски средства без дополнителни
услови.Се читаме (Se chitame).


2011/9/26 DZvonko Nikolov <dzvonko at gmail.com>

> Знам дека е малку необично, ама постои ли опција
> да се добие некоја просторија у некое школо? Сабота
> и недела не им требаат просториите така да why not?
> Попладне секој ден после 17.30-18.00 е слободно така
> да и тогаш е слободно. Можете да се договорите со
> директорот да им ги одржувате компјутерите во замена
> за просторијата (плус имате и бесплатен интернет оти
> сите школи имаат wireless) или нешто слично. Уште ако
> имате и политичка поддршка, супер.
>
> Поздрав
> Ѕвонко
>
>
> 2011/9/26 Tamara Atanasoska <tamara.atanasoska20 at gmail.com>:
> > Денеска ќе дојдат и девојчињата да се заврши што има, веројатно нема да
> > пречиме нели?
> >
> > 2011/9/26 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>
> >>
> >> -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
> >> Hash: SHA1
> >>
> >> On 09/23/2011 04:49 PM, Arangel Angov wrote:
> >> > On 09/19/2011 10:43 PM, Arangel Angov wrote:
> >> >> ОК, еве како стојат работите моментално.
> >>
> >>
> >> Кој може вечер во 19.00ч во КИКА - разгледување на опциите за нов
> простор.
> >>
> >> Собирот што го закажавме за собирање на парите може да се случи порано
> >> неделава, имаме неколку опции колку што знам (ги немам сите детали се
> >> уште), па ќе пишам што ќе решиме денес.
> >> - --
> >> Арангел
> >> xmpp/mail
> >> ufo \o/ linux.net.mk
> >> http://blog.spodeli.org
> >> -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
> >> Version: GnuPG v1.4.11 (GNU/Linux)
> >> Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org/
> >>
> >> iQEcBAEBAgAGBQJOgIoRAAoJEOJshBPknjYKuK4H/i9INdJhx8juMa8iIurxtyGO
> >> 7TJn+xVSCx3z5uX4EhvPLzPAMc4NIO6M7W2kiWutL06mWrtpB+hRjh/j5FiL/1x3
> >> acuVLaUH5nLNRwaoXMANY+YEUZEkSfYgRB5L8hu6cBHPOgmfZtyRDBF34HcfHL69
> >> UDEsULdCNY/xHU6wk8oq3hr3g7QTNHqk3Mwic7YdaS4L3T0LiTntuPdKou+xnU1E
> >> 5BIPmO9uRZ3cSsf6iPQ8DhuPrMGbW3b+s7F/Y41oVAWdyq0EIXE+Moamh9T1sehE
> >> /e3zWPkn94FH5d/iZxJ3HfJa1scbz9sqZXuDto5f34/0gbBL+VtI4S4p4vZKvSc=
> >> =LQdE
> >> -----END PGP SIGNATURE-----
> >> _______________________________________________
> >> Ossm-members mailing list
> >> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> >> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
> >
> >
> > _______________________________________________
> > Ossm-members mailing list
> > Ossm-members at lists.softver.org.mk
> > http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
> >
> >
>
>
>
> --
>
> -----------------------------------------------------------------------------------
> Regards
>
> DZvonko Nikolov
>
> dzvonko at gmail.com
> dzvonko at yahoo.com
>
> -----------------------------------------------------------------------------------
> The best things are simple,
> but finding these simple things is not simple.
>
> Simplicity carried to the extreme becomes elegance.
>
> -----------------------------------------------------------------------------------
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110926/063d4c4a/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list