[2s.mk-friends] Куќен ред КИКА

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sat Aug 18 12:04:08 UTC 2012


Предлог точка:
- Забрането внесување и конзумирање алкохол.

Причина:
Хаклабот не е место за журки, начукување и преспивање, галамење до
ниедно време и вознемирување на комшиите. Кој сака да работи е
добредојден, за журки има пабови, дискотеки, кафичи и сл. Имаше повеќе
инциденти поврзани со алкохол, не е во ред хаклабот да стане познат
како простор каде што сите нешо се курцаат и се пијанчат, пошто не е и
тоа замислата, а веќе имаше поплаки од неколку луѓе па и од комшииите.
Не очекувам сите да контаат дека треба да се одговорни (би било тоа
добар свет за живеење) затоа и предлагам да го претвориме ова у
правило - ако не го почитуваш не си повеќе добредојден, simple as
that.
-- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org


More information about the Ossm-members mailing list