[2s.mk-friends] Куќен ред КИКА

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Sat Aug 18 12:43:58 UTC 2012


On 18.08.2012 14:04, Arangel Angov wrote:
> Предлог точка:
> - Забрането внесување и конзумирање алкохол.
>
> Причина:
> Хаклабот не е место за журки, начукување и преспивање, галамење до
> ниедно време и вознемирување на комшиите. Кој сака да работи е
> добредојден, за журки има пабови, дискотеки, кафичи и сл. Имаше повеќе
> инциденти поврзани со алкохол, не е во ред хаклабот да стане познат
> како простор каде што сите нешо се курцаат и се пијанчат, пошто не е и
> тоа замислата, а веќе имаше поплаки од неколку луѓе па и од комшииите.
> Не очекувам сите да контаат дека треба да се одговорни (би било тоа
> добар свет за живеење) затоа и предлагам да го претвориме ова у
> правило - ако не го почитуваш не си повеќе добредојден, simple as
> that.

Ова може да се дискутира на наредниот состанок за кика, кој предлагам да 
биде некаде крај на август или почеток на септември заради годишите 
одмори и фактот што повеќе од луѓето не се во Скопје


-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list