[2s.mk-friends] Куќен ред КИКА

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu Aug 23 08:24:22 UTC 2012


Мило ми е што се разврза дискусија, од друга страна пак штета што не
сакаме да ги решаваме проблемите додека не се појави некоја „закана“
по комформизмот.

Не сум 100% за забранување на алкохол, ама не сакам ни да полицирам,
пошто не доаѓам за тоа во хаклабот, затоа мора да ни биде јасно на
сите дека сите сме одговорни, и ако некој праи нешто што не е во ред
треба да му се каже тоа директно и веднаш, без одлагање.

Еве оставам на Алекс да закаже редовен состанок па да се договоривме и
околу клучевите, дежурствата, користењето на ресурсите и почитување на
куќниот ред (бар јас би сакал да се произнесам дополнително и околу
овие неколку точки).
-- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org


More information about the Ossm-members mailing list