[2s.mk-friends] Програма хаклаб КИКА 2012/2013

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Thu Aug 23 21:08:50 UTC 2012


Здраво на сите,

Летото привршува и полека сите се враќаат од одмор. Можеби е интересно
да ја отвориме дебатата околу
програмата во хаклабот КИКА.

На пример до сега ги имаме следниве активности: Понеделник ГЛУПП,
Вторник Викимедија Македонија,
Среда (празно, и средби за КИКА), Четврток Програмски јазици, Петок
(празно), Сабота Сподели Знаење.

Дали е потребно некои од овие термини да се променат или да претрпат
содржински промени, имаме
ли можност да испланираме серија на предавања и содржини на пример
еден или два а можеби  и три месеци
однапред.

Дали ГЛУПП е можеби одвишна или треба поинаку да се структуира и
содржински и организационо.

Дали има расположение да се активираат учесниците на GSOC и во
септември на пример во Четврток да
одат со по едно предавање и презентација на проектот на кој што
работеле, како би продолжиле и дали има
заинтересирани кои заедно со учесниците на GSOC би го продолжиле
проектот или модулот кој што го развивале.

Имаме ли предлози и содржини во Среда да имаме Raspberry хардвер
вечер? Поврзано со The internet of things можеби?

Ова се само некои од предлозите, би ја замолил заедницата да се
произнесе, можеби и да склопиме на вики
заинтересирани предавачи и содржини за кои би предавале и проекти на
кои би работеле, програмски јазици и алатки
кои би ги учеле и слично.

Повелете
http://wiki.spodeli.org/Хаклаб/Предлог_програма_2012-2013

Поздрав,
-- 
Igor


More information about the Ossm-members mailing list