[2s.mk-friends] 29c3 (Chaos Communication Congress)

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Fri Aug 24 13:22:32 UTC 2012


Како и секоја година во Германија се оддржува најголемата хакерска
конференција во Европа, овој пат после долги години се сели од Берлин
во Хамбург.

Еве нешто повеќе за причините преселбата:
http://events.ccc.de/2012/08/08/why-did-you-move-the-cccongress-to-hamburg-of-all-places/

Веројатно ќе оди екипа од Скопје, можно е и да добиеме некои карти,
или попуст за група луѓе од балканот (ќе видиме за ова рано е).

Гледам дека од прилика цените на хостелите во Хамбург се повисоки од
оние во Берлин и почнуваат некаде од 15 евра па стигаат се до 30-30 и
нешто како што се доближува нова година. Претпоставувам дека и цената
на храната е повисока од Берлин (ако има некој искуство нека сподели).

Па тука може да постираме предлози и да се договараме, ако има заинтересирани.

Веројатно би се идело со авион до Дортумунд/Дизелдорф, па со воз до Хамбург.

Може да пишат и другите што биле досеа ако имаат нешто да додадат.
-- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org


More information about the Ossm-members mailing list