[2s.mk-friends] Програма хаклаб КИКА 2012/2013

Tamara Atanasoska tamara.atanasoska20 at gmail.com
Sat Aug 25 00:23:48 UTC 2012


Orange: http://orange.biolab.si/ проектот на Андреј за GSoC.
Не учествувал никој, ама многу од нас учестувале на GSoC.

Јас додека бев на GUADEC разговарав со луѓето кои таму го водеа
нивниот Code In, и кои тоа го прават последниве неколку години, треба
да се направат мали лесни задачки за децата да можат да ги решат за
најмногу 3 дена, секако со помош.

2012/8/25 Дарко Стојковски <dar3.st at gmail.com>:
> On пет, 24 авг 2012 20:10:18 CEST, Tamara Atanasoska wrote:
>>
>> Ок де ок леле не сакав да спамирам. Јас треба да исконтактирам со
>> GNOME и со мојата нова организација па дека е рано, ќе почнеме со
>> планови негде после 10-15 септември нема потреба од порано, ама можеш
>> да размислуваш на пример што од Orange или што и да ти паѓа на памет
>> би било ок да прават средношколци.
>>
>> 2012/8/24 Andrej T. <andrejtrajchevski at gmail.com>:
>>>
>>> Ова е исто супер предлог. Иницијалниот, тој од германците, секој ден да
>>> готвиме мислам дека беше преамбициозен - ова е супер. +1, јас знам да
>>> спремам... ништо. Макарони. Али би сакал да научам. :-D
>>>
>>>
>>> 2012/8/24 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>
>>>>
>>>>
>>>> - food hacking: бар еднаш месечно, не е битно кој ден - купуваме
>>>> матерјали, прави тој што знае другите му помагаат и учат уз пут, храна
>>>> за сите, насмевки на лицата.
>>>>
>>>> еве јас можам да правам бурито, вегетаријанско и со месо.
>>>>
>>>> ќе ни треба едно тавче и тенџере.
>>>> --
>>>> Арангел
>>>> xmpp/mail
>>>> ufo \o/ linux.net.mk
>>>> http://blog.spodeli.org
>>>> _______________________________________________
>>>> Ossm-members mailing list
>>>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>>>> http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> Андреј Трајчевски / 078/426-717 / andrejtrajchevski at gmail.com
>>>
>>> _______________________________________________
>>> Ossm-members mailing list
>>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>>> http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>>>
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
>
> малку да забегам од темата, има некој учествувано до сега на code-in?
>
> offtopic 2:
>   Orange?
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members


More information about the Ossm-members mailing list