[2s.mk-friends] 29c3 (Chaos Communication Congress)

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Thu Aug 30 13:19:50 UTC 2012


2012/8/24 Jovan Kostovski <chombium at gmail.com>:
> 2012/8/24 Igor Stamatovski <igor.stamatovski at gmail.com>:
>>> Патот со воз од Дортмунд до Хамбург трае 2:45 , со цена од 64 eu во
>>> еден правец (за ова не сум сигурен).

Еве уште една карта за воз што може да биде интересена:
https://www.bahn.de/p/view/angebot/regio/qdl.shtml?dbkanal_007=L01_S01_D001_KIN0001_at3-qdl_LZ01
- важи еден ден од 9 наутро до 3 наутро следниот ден за 2ра класа низ
сите региони на Германија
- мажи максимум за 5 лица.  за 1 лице е 42 евра, а за секој следен е +
6 евра. За пет души 13,20 човек
- Важи секој ден, пон - нед.
- не мора да се резервира, може директ на страница од автомат да се
купи. Барајте "Regionale Angebote"...

Исто така можете да ѕирнете и "Aktuelle Angebote & Tipps für Sie" на
почетната страница на DBahn https://www.bahn.de/p/view/index.shtml
може да се најде некоја интересна понуда


Поздрав,
Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list