[2s.mk-friends] 29c3 (Chaos Communication Congress)

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Fri Aug 24 14:50:42 UTC 2012


2012/8/24 Igor Stamatovski <igor.stamatovski at gmail.com>:
>> Патот со воз од Дортмунд до Хамбург трае 2:45 , со цена од 64 eu во
>> еден правец (за ова не сум сигурен).

Ако се патува за викен постои опција карта за воз
Schönes-Wochenende-Ticket важи само за викенд, еднодневна карта е,
кошта 40 евра и може во група до 5 луѓе со една карта да се возат со
регионални возови (поспори се) цел низ цела Германија.
https://www.bahn.de/p/view/angebot/regio/schoenes_wochenende_ticket.shtml

Исто така Deutsche Bahn има и некои попусти за групни карти.

Другата опција за пат е: Mitfahr http://www.mitfahrgelegenheit.de/
Луѓе што патуваат со коли низ Германија и околните земји и имаат
слободни места, за ефтини пари може да те земат со нив. Сега гледам
Дортмунд Хамбург е 16-20 евра по човек. За ова мора таа недела кога
планирате да стигнете да се договарате. Во колите обично имаат 1-3
празни места..

Поздрав,
Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list