[2s.mk-friends] Состанок за КИКА - 14.01.12

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sun Jan 1 14:53:48 UTC 2012


Ќе треба да се собереме во КИКА во брзо време за да договориме некои
работи околу функционирањето на хаклабот, да одредиме кои ни се
приоритетите за годинава, што ни фали, која ќе биде програмата, во кој
дел сме биле нај-fail и сл.

Сите што се сериозно заинтересирани да придонесат конструктивно се
повеќе од добредојдени. Се надевам дека ќе направиме конкретна TODO
листа и дека ќе разделиме таскови како и дека ќе ги завршиме :)

Јас мислам дека 14ти јануари е ок датум, наместо сподели знаење да
направиме 1 состанок кој што сигурно би траел од 1 до 3 часа за да ги
поставиме работите што се битни за понатаму.

Го додадов состанокот во календарот можете да си го додадете со
кликање врз настанот и „copy to my calendar“ (за gmail и google apps)
- http://www.google.com/calendar/embed?src=slobodensoftver.org.mk_7are9ee0dqmj9b52u2cr6omiuc%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Belgrade

Точки на дневен ред:
- да се пребороиме колку сме и како стоиме со финансии за понатаму
- што ни е потребно од инфраструктура, мебел и сл за да функционираме подобро
- програма и цели
- блогот, треба да се направи дизајн (CSS + HTML) за да не се срамиме
од него повеќе
- промоција (флаери, постери и сл)
- <додај точка тука>
-- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org


More information about the Ossm-members mailing list