[2s.mk-friends] хаклаб нови компјутери

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Thu Jun 28 16:21:41 UTC 2012


Во хаклаб имаме 5 нови компјутери, донација од Телеком.

Имаше предлог да се пробаат да се направи некој кластер, а уште од НСНД 
Струга сакавме да споредиме Gluster vs Pohmelfs/Elliptics дистрибуирани 
фајл системи.


Така да оваа сабота може да го правиме тоа, ако нема попаметна идеја.
Плочките на Алекс и Глиша ваљда ќе се доработат исто така.

+
Ако има предлог за уште некој дистрибуиран FS, кажете.http://www.gluster.org/2012/05/introducing-glusterfs-3-3/
http://www.ioremap.net/projects/pohmelfs
http://www.ioremap.net/projects/elliptics

-- 
дамјан
More information about the Ossm-members mailing list