[2s.mk-friends] Конференција за слободен софтвер

Azder azhder at gmail.com
Wed Mar 7 09:51:31 UTC 2012


Ова е веќе прашање на идеологија, дали „Слободен софтвер Македонија“ е
вклучувачка или исклучувачка организација. Мислам дека сите горенаведени
Microsoft, Novel, Oracle се исклучувачки, па ако и 2СМ е таква, ништо ново
на „пазарот“.


Се читаме (Se chitame).


2012/3/7 Aleksandar D. Balalovski <abalalovski at gmail.com>

> On Tue, Mar 6, 2012 at 11:21 AM, Arangel Angov <ufo at linux.net.mk> wrote:
> > Здраво,
> >
> > Во хаклаб почнавме некои иницијални разговори за организирање на
> > конференција за слободен софтвер некаде на есен (веројатно септември), по
> > повод 10 години од постоењето на Слободен софтвер Македонија..
> >
> > Првичниот документ е тука:
> > http://piratepad.net/ossconmk
> >
>
> Јас се слагам со се, само во "not allowed in conf" (како предлог) го
> додадов и ова:
>
>  - talk/presence about/from companies (as speakers) that have impaired
> the Free Software movement in anyway; i.e. Microsoft, Novel, Oracle,
> etc.
>
> Многу битно да се разграничи уште отсега. Значи не за присуство, само
> за говорници/учесници на настанот.
> Па дури и спонзори if u ask me.
>
> Поз
>
> --
> http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
> Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023),
> GnuPG: 754AC43D,
>
> I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
> http://www.fsf.org/jf?referrer=6023
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20120307/efa78006/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list