[2s.mk-friends] Конференција за слободен софтвер

Marko Doda marko at lugola.net
Wed Mar 7 10:20:23 UTC 2012


Зашто Новел?, Сепак развиваат прилично солидна дистрибуција.

On Wed, Mar 7, 2012 at 10:51 AM, Azder <azhder at gmail.com> wrote:

> Ова е веќе прашање на идеологија, дали „Слободен софтвер Македонија“ е
> вклучувачка или исклучувачка организација. Мислам дека сите горенаведени
> Microsoft, Novel, Oracle се исклучувачки, па ако и 2СМ е таква, ништо ново
> на „пазарот“.
>
>
> Се читаме (Se chitame).
>
>
> 2012/3/7 Aleksandar D. Balalovski <abalalovski at gmail.com>
>
> On Tue, Mar 6, 2012 at 11:21 AM, Arangel Angov <ufo at linux.net.mk> wrote:
>> > Здраво,
>> >
>> > Во хаклаб почнавме некои иницијални разговори за организирање на
>> > конференција за слободен софтвер некаде на есен (веројатно септември),
>> по
>> > повод 10 години од постоењето на Слободен софтвер Македонија..
>> >
>> > Првичниот документ е тука:
>> > http://piratepad.net/ossconmk
>> >
>>
>> Јас се слагам со се, само во "not allowed in conf" (како предлог) го
>> додадов и ова:
>>
>>  - talk/presence about/from companies (as speakers) that have impaired
>> the Free Software movement in anyway; i.e. Microsoft, Novel, Oracle,
>> etc.
>>
>> Многу битно да се разграничи уште отсега. Значи не за присуство, само
>> за говорници/учесници на настанот.
>> Па дури и спонзори if u ask me.
>>
>> Поз
>>
>> --
>> http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
>> Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023),
>> GnuPG: 754AC43D,
>>
>> I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
>> http://www.fsf.org/jf?referrer=6023
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>>
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20120307/1f9ca06c/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list