[2s.mk-friends] Заклучоци за проблемот со DHCP во хаклаб (до сега)

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Tue Mar 13 00:23:40 UTC 2012


On вто, 13 мар 2012 01:14:56 CET, Damjan Georgievski wrote:
>> Од тоа што го приметив можно е dhcpcd 5.5.4 на ArchLinux *преспоро* да
>> ја аплицира адресата што ја добил од dhcp и тогаш wicd се откажува и го
>> kill-нува.
>
> ова теорија дополнително ја потврдува фактот дека, ако во 
> /usr/lib/python2.7/site-packages/wicd/wnettools.py на линија 297 
> додадам -B во опциите за стартање на dhcpcd, се нормално си се
> конектира освен што wicd не го сфаќа тоа бидејќи dhcpcd никогаш
> не fork-а во позадина.
>
> сума-сумарум wicd има лош начин на работа.

аха и ова го потврдува истото
https://bugs.launchpad.net/wicd/+bug/933378

-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list