[2s.mk-friends] Сабота 17-ти, чистење на хардвер собата

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Thu Mar 15 17:15:15 UTC 2012


Доаѓа пролет, птиците почнуваат да пејат, хардвер собата треба да се 
чисти и да се оспособи за работа.

Затоа оваа сабота покрај редовното Сподели Знаење, истата ќе се чисти. 
Кој е заинтересиран за да помогне, нека дојде во сабота.

Што треба да се направи:

* Да се види кој хардвер е непотребен и истиот да се исфрли
* Да се среди и организира алатот
* Да се среди и организира инструментацијата
* Да се исфрлат даските од старите клупи
* Да се исфрли стариот мебел (тој што е на тераса)
* Да се најде решение за столчињата кои ги имаме еден тон во хардвер собата.

ktnxbai.


-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list