[2s.mk-friends] S&T го изгубиле проектот за здравствени картички

Novica Nakov novica at on.net.mk
Thu Mar 22 21:47:19 UTC 2012> Алекс најде дека хардверот работи и под linux ако не се лажам.

го имаме документирано тоа некаде / некако?

> Проблемот е што сите ординации мораа да купат Windows 7 (XP не се
> продава веќе) за да можат да го инсталираат овој софтвер и да го
> користат, што значи државата им наметнува platform-dependent решение,
> тоа е проблемот, тие се информациите.

не сум баш во тек, дали ова што пропаднало со S&T  е истата работа? како
имаат уреди докториве ако немаат софтвер испорачан од владата?


-- 
nnvc

"It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought
without accepting it." - AristotleMore information about the Ossm-members mailing list