[2s.mk-friends] Hacklab dezurstva

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Sat May 12 13:32:29 UTC 2012


Следната недела ќе заврши ротацијата на дежурни.

http://wiki.spodeli.org/Хаклаб/Дежурства

Ако си на списокот дежурството за јавните настани е задолжително.
Задолженијата се прости најави-отвори-исчисти-затвори. Тие што не
сакаат повеќе да бидат дежурни нека се тргнат од листата веднаш!

Тие што сакаат да се приклучат сега е добро време да се допишат на
листата на http://wiki.spodeli.org/Хаклаб/Дежурства2012/3/22 Georgi Stanojevski <glisha at gmail.com>:
> Заклучно со оваа недела ќе помине една ротација од три месеци на
> дежурни/домаќини во Хаклаб. Мислам дека одлично помина и треба да се
> продолжи на овој начин.
>
> Сега е време новите што сакаат да се стават, а тие што не сакаат да се
> тргнат http://wiki.spodeli.org/Хаклаб/Дежурства
>
> Ако си на списокот дежурството за јавните настани е задолжително,
> размисли си дали сакаш да бидеш дежурен и останатите да зависат од
> тебе. Тотално е глупо настанот останал необјавен, Хаклабот останал
> заклучен со изговори од типот леле ми испадна нешто, а те виделе во
> град до 3 саат.
>
> Мејлов од долу сеуште е важечки прочитајте го.
>
> Јас како и до сега ќе ве потсетувам секој петок и понеделник дека сме
> дежурни таа или следната недела.
>
> 2012/1/5 Georgi Stanojevski <glisha at gmail.com>:
>> Го ажурирав викито за дежурствата во Хаклаб.
>>
>> http://wiki.spodeli.org/Хаклаб/Дежурства
>>
>> - Ако некој не сака да биде дежурен нека се тргне веднаш!
>> - Ако некој нов сака да биде дежурен нека се вметне веднаш!
>> - Ако си на листата дежурството не е опционо туку е задолжително.
>>
>> - Задолженијата на дежурниот ги пишува таму и не се нешто комплицирани
>> (објави, отвори, зачисти, затвори).
>>
>> Термините што се отворени за широк круг (во моментов Понеделник/Прва
>> помош, Четврток/Програмирање, Сабота/Сподели знаење) мора да бидат
>> редовно/континуирано објавувани на blog.spodeli.org и Хаклабот тогаш
>> редовно да биде отворен. Објавувања на твитер дека хаклабот е отворен
>> од твој акаунт не е дежурство. Договорања да се отвори Хаклабот на irc
>> не е дежурство.
>>
>> За останати денови/ноќи не е битно може да се договараат по слободна
>> воља или да бидат адхок.
>>
>> --
>> Glisha


More information about the Ossm-members mailing list