[2s.mk-friends] употребата на слободен софтвер бележи раст во РМ :)

novica novica at on.net.mk
Wed Nov 7 09:06:06 UTC 2012


Според информациите собрани од страна на Државниот завод за статистика 
на Р. Македонија во 2010 и 2011 година употребата на слободен софтвер 
бележи раст во приватниот сектор (мали, средни, големи претпријатија) и 
јавниот сектор (министерства, агенции, јавни претпријатија и локална 
самоуправа).

http://slobodensoftver.org.mk/vesti/upotreba_na_sloboden_softver_vo_rm

-- 
ннвцMore information about the Ossm-members mailing list