[2s.mk-friends] thesaurus libreoffice

novica novica at on.net.mk
Sat Oct 13 10:41:31 UTC 2012


Некој можеби да знае како се подесува thesaurus речник за синоними за 
англиски јазик во Libreoffice.

Го имам најновиот Libreoffice на арч-линукс, и во extension manager имам 
инсталирано american english spelling hyphenation thesaurus.

Во опции поставено англиски јазик - US  да користи.

ctrl+f7 треба да даде синоними - но ништо не се случува.

-- 
ннвц
More information about the Ossm-members mailing list