[2s.mk-friends] CCC Хамбург

Vladan Popovic vladanovic at gmail.com
Sat Oct 13 19:34:36 UTC 2012


On 10/13/2012 09:15 PM, Damjan Georgievski wrote:
> Како и секоја година CCC (Chaos Communication Congress) и оваа година 
> е на 27|28|29|30 декември. 4 дена хакерски рај и пекол во Германија.
>
> Кој е сигурен дека сака да иде, нека пише тука, да се преброиме.
> Има две опции за пат.
>
> 1. комбе Скопје - Хамбург, незаборавни 2000km пат со познатите весели 
> возачи од хаклабот КИКА. Вкупната цена на патот би била околу 1200€ 
> тотал за 8 до 9 луѓе.
>

Што велите за Скопје-Белград-Хамбург? Ако сте за јас сум 100% доколку 
цената не е повеќе од 150е од човек.
Комбе е боље исто така зошто може да се остане и плус некој ден.

> 2. авион Скопје - Дортмунд, и после или комбе или воз до Хамбург. 
> Картите со WizzAir на денешен ден се 3480 денари по човек, летови
> 23 - 30 декември (недела до недела)... за остатокот од превозот не знам

Ако се волку ефтини картите за тогаш и ако овде нема поефтини (а верувам 
дека ќе нема) ќе дојдам до Скопје и кидеме сите заедно.

За смештај ќе се снајдеме, прво треба да знаеме колку луѓе одиме и да 
резервираме хостел. Се надевам дека луѓето што ќе им текне во 5 до 12 ќе 
бидат што помалку.
Може да резервираме на 15ти-20ти ноември за луѓето што ќе се пријават до 
тогаш, а останатите да резервираат сами.

-- 
vladan
More information about the Ossm-members mailing list