[2s.mk-friends] КИКА состанок октомври 2012

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Sat Oct 20 20:27:10 UTC 2012


On 20.10.2012 19:46, Arangel Angov wrote:
> On Wed, Oct 17, 2012 at 1:49 PM, Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk> wrote:
>>
>> Дневен ред ?
>
> 1. http://wiki.spodeli.org/КуќенРед-ПредлогПромени

Јас би сакал да позбориме за тоа како го гледаме хаклабот во иднина, по 
можност во поширок круг на луѓе.

Ова по повод дека:
- иницијативата која се појави на НСНД листата за посериозна соработка 
на хаклабите од регионот [1]
- Слободен Софтвер се пријави на неколку проекти во последно време кои 
ќе го имплицираат работењето на хаклабот и неговите ресурси (човечки и 
други)

[1]
https://groups.google.com/group/nistasenecedogoditi/browse_thread/thread/822aab515ae49064#


пс.
Уфо, ако си на Firefox во about:config подеси
network.standard-url.escape-utf8 во false
за да ги прави убаво url-ата

-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list