[2s.mk-friends] КИКА состанок октомври 2012

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Tue Oct 23 13:14:16 UTC 2012


Ова е денес.
On Oct 20, 2012 10:23 PM, "Damjan Georgievski" <penguinista at mail.net.mk>
wrote:

> On 20.10.2012 19:46, Arangel Angov wrote:
>
>> On Wed, Oct 17, 2012 at 1:49 PM, Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk>
>> wrote:
>>
>>>
>>> Дневен ред ?
>>>
>>
>> 1. http://wiki.spodeli.org/**КуќенРед-ПредлогПромени<http://wiki.spodeli.org/%D0%9A%D1%83%D1%9C%D0%B5%D0%BD%D0%A0%D0%B5%D0%B4-%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8>
>>
>
> Јас би сакал да позбориме за тоа како го гледаме хаклабот во иднина, по
> можност во поширок круг на луѓе.
>
> Ова по повод дека:
> - иницијативата која се појави на НСНД листата за посериозна соработка на
> хаклабите од регионот [1]
> - Слободен Софтвер се пријави на неколку проекти во последно време кои ќе
> го имплицираат работењето на хаклабот и неговите ресурси (човечки и други)
>
> [1]
> https://groups.google.com/**group/nistasenecedogoditi/**
> browse_thread/thread/**822aab515ae49064#<https://groups.google.com/group/nistasenecedogoditi/browse_thread/thread/822aab515ae49064#>
>
>
> пс.
> Уфо, ако си на Firefox во about:config подеси
> network.standard-url.escape-**utf8 во false
> за да ги прави убаво url-ата
>
> --
> дамјан
> ______________________________**_________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.**org.mk <Ossm-members at lists.softver.org.mk>
> https://lists.softver.org.mk/**listinfo/ossm-members<https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20121023/4e7f81fc/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list