[2s.mk-friends] Локализирање на We Make It

Azder azhder at gmail.com
Tue Sep 11 19:57:35 UTC 2012


Процедурално,

ако веќе го локализирате,
почнете уште сега
да го нарекувате „комплет“ место „кит“.
Или „алатник“ или што и да е соодветно.

Еве мала помош:
http://rechnik.on.net.mk/#/recnik/en-mk/kit*


Се читаме (Se chitame).


2012/9/11 Jovanka Gulicoska <jovanka.gulicoska at gmail.com>

> јас сум за
> On Sep 11, 2012 9:46 PM, "Aleks" <aleks at slobodensoftver.org.mk> wrote:
>
>> *We Make It* е кит за електроника кој што содржи ардуино и компоненти за
>> изработка на 20 експерименти со нив.
>>
>> Проектот се работи во соработка на 3 организации - КИКА од МК, FLOSSK од
>> Косово и OpenLabs од Албанија.
>>
>> Првата алфа верзија на китот беше успешно промовирана на SFK12
>> конференцијата во Приштина минатиот викенд.
>>
>> Потребни се луѓе кои би ја превеле документацијата за китот од Англиски
>> на Македонски. Документацијата е сеуште во изработка, но за 2-3 недели ќе
>> биде целата завршена.
>>
>> Дали има некој што би се нафатил на ова ?
>>
>> --
>> Aleksandar (Aleks) Lazarov
>> - Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information
>> Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal
>> Processing
>> - Member of the Free Software Macedonia Organization
>> - Ham Radio operator (Z32AL)
>> - GNU/Linux user.
>>
>> ______________________________**_________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.**org.mk <Ossm-members at lists.softver.org.mk>
>> http://lists.softver.org.mk/**listinfo/ossm-members<http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members>
>>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20120911/6191b96a/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list