[2s.mk-friends] Аурирање на викито за слободен софтвер

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Wed Sep 19 10:11:53 UTC 2012


2012/9/18 Damjan Georgievski <penguinista at mail.net.mk>:
> Едно време гледавме на сервисиве да има OpenID. Но тоа некако пропадна пошто
> plugin-ините за mediawiki и redmine не ги одржуваа со темпото на главниот
> проект.

Имам имплементирано OpenID на други викија, така да не би било проблем
да го додадеме и на нашево


> Во секој случај, денес бољи избор се чини е Mozilla BrowserID (по ново ќе се
> вика Persona)
> http://en.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Persona
>
> така да, кој се занимава со ова, take a look.

Разгледав да не има некоја ектензија за медиавики за BrowserID ама
јок. Може да напишеме некоја ;)


Поздрав,
Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list