[2s.mk-friends] Аурирање на викито за слободен софтвер

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Tue Sep 18 19:22:09 UTC 2012


> Вчера со Арангел го ажуриравме викито за слободен софтвер
> (http://wiki.spodeli.org) на најновата верзија на MediaWiki 1.19.2 ,
> исчистивме неколку спам странци и кориснички сметки.
> Од вчера и јас сум администратор на викито, па ако имате некакви
> проблеми или предлози за викито, би ве замолил да додадете коментар на
> страницата за разговор за техничка поддршка
> http://wiki.spodeli.org/Разговор:Техничка_поддршка

Едно време гледавме на сервисиве да има OpenID. Но тоа некако пропадна 
пошто plugin-ините за mediawiki и redmine не ги одржуваа со темпото на 
главниот проект.

Во секој случај, денес бољи избор се чини е Mozilla BrowserID (по ново 
ќе се вика Persona)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Persona

така да, кој се занимава со ова, take a look.


--
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list