[2s.mk-friends] ODT -MK стандард.

Novica Nakov novica at on.net.mk
Sat Sep 29 14:29:07 UTC 2012


>> Изгледа ова помина незабележано (или веќе секој знае), моја грешка (се
>> извинувам) требаше да пуштам вест порано.
>>
>> Open Document (aka ODT) е македонски национален стандард од Јуни 2012.
>> http://www.isrm.gov.mk/standard/?natstandard_document_id=42913
>
> еј браво, не сум го приметил ова


Па не е нешто посебно интересно ова. Мислам станува збор само за тоа 
дека македонскиот институт надлежен за стандарди го верификувал odt кој 
веќе е меѓународен iso стандард. Не значи дека некој всушност и ќе го 
применува стандардот.


--
nnvc

"All that is necessary for the triumph of evil
is that good men do nothing." - (not) Edmund BurkeMore information about the Ossm-members mailing list