[2s.mk-friends] ODT -MK стандард.

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Sat Sep 29 15:06:08 UTC 2012


>>> Open Document (aka ODT) е македонски национален стандард од Јуни 2012.
>>> http://www.isrm.gov.mk/standard/?natstandard_document_id=42913

> Па не е нешто посебно интересно ова. Мислам станува збор само за тоа
> дека македонскиот институт надлежен за стандарди го верификувал odt кој
> веќе е меѓународен iso стандард. Не значи дека некој всушност и ќе го
> применува стандардот.

можеш да се повикаш на стандардот во институции


--
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list