[2s.mk-friends] Ludum dare competition/game jam

Кристијан Трајковски trajkovski.kiko at gmail.com
Thu Apr 18 18:06:41 UTC 2013


Здраво,
Јас сум Кристијан, веб и game developer.

Следниот викенд (26-28) април ќе се одржува ludum dare, онлајн натпревар за
развој на игри http://www.ludumdare.com/compo/rules/

За сите игри на наптреварот ќе мора да биде прикачен и сорс код кој ќе биде
јавен. Ќе бидат организирани и real world собири (
http://www.ludumdare.com/compo/2013/04/04/real-world-ludum-dare-26-gatherings/)
па мој предлог е да се организира таков собир и во хаклабот.
Ретко има било какви настани во врска со game development кај нас (само
Global game jam) па би било добро да се направи нешто во врска со тоа.

Мислења, заинтересирани?


-- 
Кристијан Трајковски
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130418/51c055c7/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list