[2s.mk-friends] BkVF Sofija, 21-22 Maj

Aleksandar Tasev aleksandar.tasev at gmail.com
Thu Apr 18 22:54:04 UTC 2013


Здраво на сите,


Би сакал да ве информирам дека на 21-22 Мај во Софија го организираме
третиот Balkan Venture Forum, по Белград и Скопје.

http://www.balkanventureforum.org/

Настанот има за цел обединување на Балканската стартап сцена, поврзување
со интернационални инвеститори, зголемување на способноста на учесниците
своите иновации да ги претворат во интернационален бизнис.

Покрај бројните говори и дискусии од познати интернационални гости,
главен сегмент на настанот е натпреварот на стартапи. Сите детали и
пријавување на следниот линк:

http://www.balkanventureforum.org/competition/

Би сакал да ги повикам членовите на ОССМ со претприемачки амбиции да
аплицираат за учество во натпреварот и да го претстават својот
продукт/прототип или бизнис идеја, и да добијат критички совет од
присутните експерти и инвеститори, со можност да се поврзат со истите.

Во рамки на BkVF на 22 мај имаме Seedcamp, а следниот ден на 23ти имaме
Leancamp. Се очекуваат над 500 присутни.

Од победниците на минатогодишниот настан во Скопје, следните компании
добија инвестиција:
http://www.myskin.com/
http://www.incrediblue.com/
http://tekfuze.com/

Се надевам на што поголемо присуство од Македонија. Членовите
заинтересирани само за посета на настанот може да ми се обратат, за да
ги внесам гратис во листа на гости. Детали околу логистика:
http://www.balkanventureforum.org/location-3/


Поздрав,
Александар-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130419/710eabcb/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list