[2s.mk-friends] Fwd: Маскирање домен?!

Ilija Iliev strumjan at gmail.com
Sat Feb 23 08:17:06 UTC 2013


@Azder: Извинете не дообјаснив. Се работи за Џумла, поставена е на хостинг,
значи активен сајт, и преку вградената повеќејазичност на Џумлата ги
покрива трите јазици. Значи еден е сајтот, во една папка е, а само адресата
за трите јазици се разликува. За Македонски е самиот домен сајт.мк, за
другите два јазици им додава во адресата јазичен код, значи /хр и /ср.
Можеби треба PHP-то да се конфигурира, не знам.

@Sasho Andrijeski: Нема поддомени, погоре објаснувам, а се обидувам да ја
маскирам адресата затоа што горе се суетни па не сакаат да гледаат .мк во
адресата (сајт.мк/ср) туку сакаат да си гледаат само нивна српска адреса.
Iframe не би сакал да користам.

@Ilija Matoski: Не разбрав баш :(


On Sat, Feb 23, 2013 at 3:04 AM, Ilija Matoski <ilijamt at gmail.com> wrote:

> A i za subdomainite moras da imas wildcard na A recordot za domainot.
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
>


-- 
Ilija Iliev Strumjan

Macedonian Joomla! translation team

Joomla: http://joomla.mk

Mob.:  +389 77 575 175
Skype ID:  strumjanmk
Google+: http://gplus.to/strumjan
LinkedIn: http://mk.linkedin.com/in/strumjan
Facebook: http://www.facebook.com/strumjan
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130223/49035f76/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list