[2s.mk-friends] Fwd: Маскирање домен?!

Goran Peoski goranpeo at gmail.com
Sat Feb 23 14:16:19 UTC 2013


Претпоставував дека е така, би требало да ти работи mod_rewrite, ама за
секој случај постави еден глуп пример a.html да го редиректира во b.html
колку да си сигурен дека работи.
Следно, конфигурацијата на

Не сум работел со Joomla, но по PHP логика:

Joomla треба да знае кога ќе биде пристапена преку одреден домен (за неа
нема да има разлика, ќе и биде исто како по старо) да ти генерира url-a по
новиот терк т.е.

наместо
site.mk/hr/nekojdrugsegment
да
ти генерира линкови од типот
site.hr/nekojdrugsegment

Друга промена не би требало да побарува.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130223/18048caf/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list