[2s.mk-friends] Rails exploit - bugs.spodeli.org

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Fri Jan 11 05:55:31 UTC 2013


Бидејќи https://bugs.spodeli.org е redmine кој е Rails апликација и

http://blog.heroku.com/archives/2013/1/11/rails_security_vulnerability/

го надградив Rails-от на 3.2.11  - се чини дека функционира ок.


пс.
    sudo su - bugs
    gem install --no-rdoc --no-ri rails

ова ја инсталира последната верзија на rails што во случајов не беше 
страшно. може боље ќе беше да додадам и --version '<3.3' за да не 
инсталира премногу нова верзија пошто redmine-от е picky. Среќа таква за 
сега не постои.


-- 
дамјан


More information about the Ossm-members mailing list