[2s.mk-friends] Повик за локални координатори за НСНД настани

DZvonko Nikolov dzvonko at gmail.com
Sat Jan 26 21:18:59 UTC 2013


Здраво,

Јас можам да организирам во Струмица, септември е ок, преклани мислам дека
беше добро како за прв пат. Ако ви се допадна, јас сум на располагање.

Поздрав
Ѕвонко Николов


2013/1/25 Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk>

> Здраво заедницо !
>
> Како и секоја година, така и оваа година се планираат локални НСНД
> настани, за да се задржи континуитетот !
>
> За оние што незнаат што е НСНД посетете го викито -
> http://wiki.spodeli.org/NSND
>
> Оваа година истотака се продолжи со настаните во Куманово, Штип и доколку
> има заинтересираност и Струмица.
>
> Термините горе-долу остануваат исти :
>
> Куманово - прв викенд на Март
> Штип - почеток на Април
> Струмица - Септември
>
> За овие градови потребни се луѓе кои што ќе треба да го организираат
> самиот настан. Организирањето се состои од изнаоѓање на место за
> организирање на самиот настан - просотирија со интернет и струја и
> изнаоѓање на место за преноќевање (доколку се преноќева во градот).
>
> Ќе ги замолам оние кои што би можеле да придонесат до организирање на НСНД
> во горе-наведените градови да пишат на листата, или луѓето што веќе ги
> организирале настаните лани/преклани да потврдат.
>
> Истотака би сакал да повикам јавно доколку некој би сакал да организира
> НСНД настан во град што не е горе на листата да пише тука. Секогаш е
> интересно да се посети нов град и да се запознаат луѓето од таму :)
>
> Пример, јас би сакал да се одржи НСНД некаде во западна Македонија :)
>
> Освен локалниве НСНД настани, за оние кои што незнаат, добро е да се
> потенцира дека се организираат регионални-балкански НСНД-а и тоа,
>
> 1. НСНД Осијек - 14-16 Февруари (веќе има нишка за дискусија за одење)
> 2. НСНД Белград - средина/крај на Април
> 3. НСНД Охрид/Струга - средина на Јуни
> 4. НСНД Сплит - средина на Август
> 5. НСНД Моравица - средина/крај на Декември
>
> Ги пишувам регионалните НСНД настани за да можат оние што планираат да
> одат да си го испланираат времето од напред.
>
> Поздрав,
> Алекс
>
>
> --
> Aleksandar (Aleks) Lazarov
> - Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information
> Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal
> Processing
> - Member of the Free Software Macedonia Organization
> - Ham Radio operator (Z32AL)
> - GNU/Linux user.
> ______________________________**_________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.**org.mk <Ossm-members at lists.softver.org.mk>
> https://lists.softver.org.mk/**listinfo/ossm-members<https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members>
>-- 
-----------------------------------------------------------------------------------
Regards

DZvonko Nikolov

-----------------------------------------------------------------------------------
The best things are simple,
but finding these simple things is not simple.

Simplicity carried to the extreme becomes elegance.
-----------------------------------------------------------------------------------
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130126/925678eb/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list