[2s.mk-friends] Повик за локални координатори за НСНД настани

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Fri Jan 25 01:27:41 UTC 2013


Здраво заедницо !

Како и секоја година, така и оваа година се планираат локални НСНД 
настани, за да се задржи континуитетот !

За оние што незнаат што е НСНД посетете го викито - 
http://wiki.spodeli.org/NSND

Оваа година истотака се продолжи со настаните во Куманово, Штип и 
доколку има заинтересираност и Струмица.

Термините горе-долу остануваат исти :

Куманово - прв викенд на Март
Штип - почеток на Април
Струмица - Септември

За овие градови потребни се луѓе кои што ќе треба да го организираат 
самиот настан. Организирањето се состои од изнаоѓање на место за 
организирање на самиот настан - просотирија со интернет и струја и 
изнаоѓање на место за преноќевање (доколку се преноќева во градот).

Ќе ги замолам оние кои што би можеле да придонесат до организирање на 
НСНД во горе-наведените градови да пишат на листата, или луѓето што веќе 
ги организирале настаните лани/преклани да потврдат.

Истотака би сакал да повикам јавно доколку некој би сакал да организира 
НСНД настан во град што не е горе на листата да пише тука. Секогаш е 
интересно да се посети нов град и да се запознаат луѓето од таму :)

Пример, јас би сакал да се одржи НСНД некаде во западна Македонија :)

Освен локалниве НСНД настани, за оние кои што незнаат, добро е да се 
потенцира дека се организираат регионални-балкански НСНД-а и тоа,

1. НСНД Осијек - 14-16 Февруари (веќе има нишка за дискусија за одење)
2. НСНД Белград - средина/крај на Април
3. НСНД Охрид/Струга - средина на Јуни
4. НСНД Сплит - средина на Август
5. НСНД Моравица - средина/крај на Декември

Ги пишувам регионалните НСНД настани за да можат оние што планираат да 
одат да си го испланираат времето од напред.

Поздрав,
Алекс


-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information 
Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal 
Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.


More information about the Ossm-members mailing list