[2s.mk-friends] Повик за донации и спонзорства за скопскиот хаклаб КИКА, јули 2013

Igor Mishevski mishevski at gmail.com
Mon Jul 1 13:25:20 UTC 2013


Здраво на сите,

Иако не сум член на 2С.мк, целосно ги следам и поддржувам сите ваши
активности, некогаш и со донации (принтерот уште седи кај мене :) ).
Во новонастанатата состојба директно неможам да ви помогнам (барем не
значајно) бидејќи како компанија (Нова Солутионс) не сме во сјајна
состојба. Доколку се оправиме во периодов кој следи, ќе ви помогнеме.
Меѓутоа имам една идеја која може да ви биде алтернатива во целата
прикаска. Лично јас и мојата сопруга Гордана (во ЦЦ) имаме стан во Скопје
во Автокоманда (за кој плаќаме кредит со минимална рата), кој го издаваме,
меѓутоа не сме задоволни од никој станар до сега, бидејќи на крај на секоја
сезона доаѓало повеќе да покриваме трошоци отколку приходите што ги имаме
од нив.
Опцијата е следна: Ви го нудиме станот на располагање, кирија колку што вие
ќе определите (може и без кирија во моменти кога нема средства како сега),
единствено само да се покриваат  режиските трошоци што ни е битно.
Трошоците се следни: 400 комуналии 400 вода, струја минимално колку ќе се
потроши и парно. (за парното има опција да се исклучиме). Станот е во
Автокоманда, на 10 спрат со 2 лифта.
Иако знам дека одлично се сместивте на местово, и ви посакувам да се
оправите финансиски, имајте ја ова алтернативна опција како можност.

Поздрав,

ИгорOn Mon, Jul 1, 2013 at 3:09 PM, Goce Mitevski <goce.mitevski at gmail.com>wrote:

> Денес објавивме повик за донации и спонзорства за КИКА.
>
> Повикот е објавен со цел да обезбедиме финансиски средства за
> функционирањето на КИКА во следните три месеци.
>
> http://b10g.spodeli.org/2013/07/2013.html
>
> Поздрав,
> Гоце
>
> ---
>
> Goce Mitevski
> Independent Designer at Nicer2
>
>http://www.nicer2.com/about
>http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>http://www.behance.net/GoceMitevski
>http://monsteer.deviantart.com/
>http://www.vimeo.com/gocemitevski
>
> I'm on Twitter: @GoceMitevski
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>-- 
Igor Mishevski
mob:+ 389 (0)76 760 767
skype: mishevski
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130701/786cc123/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list