[2s.mk-friends] Повик за донации и спонзорства за скопскиот хаклаб КИКА, јули 2013

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu Jul 4 12:12:11 UTC 2013


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

On 01.07.2013 15:25, Igor Mishevski wrote:
> Здраво на сите,
> 
> Иако не сум член на 2С.мк, целосно ги следам и поддржувам сите ваши
> активности, некогаш и со донации (принтерот уште седи кај мене :) ). 

тоа дека битолчани ни се расштркаа по светот :)

фала ти за понудата како и да е.

јас имав идеја да направи нешто малку повеќе за да се зголеми видливоста
бидејќи мислам дека не е доволно она што го имаме моментално на блог,
можеби е доволно да се потсетат луѓето што донирале да донираат пак но
таа е таргет групата шо може да се погодои со ова што го имаме.

еден мој предлог е да се снимат кратки видеа кои што би се качиле на
youtube во кој што посебно или заедно членови на хаклабот на кратко ќе
раскажат кои се што прават во хаклабот и зошто е корисен и на крајот ќе
побараат поддршка. ова се праи лесно и брзо со оглед на тоа дека сите
скоро имаат телефон со кој што може да се снимат (мислам дека квалитето
не е многу битен, мада би било убаво снимката да е во подобра резолуција).

ова е нешто што на секој би му одзело само 5 минути од денот а мислам
дека ќе значи многу за случајните минувачи донатори кои што ќе налетаат
на нашиот повик за помош пошто ќе добијат идеја од членовите на хаклабот
за што точно се работи, вака ако ги оставиме самите да бараат нема да
постигнеме многу, всушност така беше и досега.

поздрав.

- -- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v2.0.20 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Thunderbird - http://www.enigmail.net/

iQEcBAEBAgAGBQJR1WabAAoJEBHeU7MAY5YzZnwH/2n+aU8H1LXhnwj8u4s9tO0a
ghYA5I8GHsvSjOcOSb5FjGoFuUHZA7+apnpOtLuC22puC8C+rhA9Qk8GiVYom2WJ
zKtFdU7iGP9kUZvKYprlwbwyPMwOHMjqN82sQWJ6g0nDeImklV7cwyElKgYr5Ffv
eviO2lWbqyPa/hbjX7Udj7I0tHfXURLl1Lw7nnJcirZv8hV+f2a/bYn2IbjKim+a
KCpEvjMvEsH1b11VlGLN7v2AVKv80HcKmN+DcyVTb5YoX/LaHfBdgMj9tgx5Uorq
6khzyBUQZjk5ygxzw/oC3WWxgimtd7rJJE8bpUD4Isvrr5d9lwrutghLZxctsBo=
=AhN9
-----END PGP SIGNATURE-----


More information about the Ossm-members mailing list