[2s.mk-friends] Средување дворче

Tamara Atanasoska tamara.atanasoska20 at gmail.com
Thu Jul 4 14:09:44 UTC 2013


Здраво дечки,

Дворчето позади ни е во ептен незавидна состојба.

Стварно е време да се ангажираме малку околу него. Мислам дека е супер
можност да направи заедницата која кружи околу хаклабот нешто од себе за
себе :).

Е сега, зошто немам јас некое искуство со чистење дворчиња си прашав на
ирц, Новица ми го пиша следното дека треба:

[15:36] <tamara> psmst: кажи како се праи тогаш? :) јас поима неам.
[15:36] <tamara> треба да е викаш некој друг ден, и да е покасно за да не е
топло?
[15:38] <psmst> прво имаш 1 ден чистење
[15:38] <psmst> за тоа ти треба количка
[15:38] <psmst> вреќи за ѓубре
[15:38] <psmst> ракавици
[15:38] <psmst> и да - да почнеш порано
[15:38] <psmst> после имаш 1 ден
[15:38] <psmst> корнење трева и слични срања
[15:39] <psmst> за тоа ти треба + 1 мотика (т.е. толку мотики колку што има
луѓе)
[15:39] <psmst> количка и вреќи
[15:39] <psmst> после имаш 1 ден копање - ашов
[15:39] <psmst> па после на копаното да садиш нешто ако сакаш
[15:39] <tamara> psmst: ама зошто толку копање :)
[15:39] <psmst> значи 4 дена

Велам да почнеме во сабота со day 1 - да се сретнеме околу 10 наутро,
мислам дека не е многу рано, а нема да е и претопло, јас ќе купам ќеси за
ѓубре и ракавици ако сме повеќе луѓе ќе сме побрзи.

Некој да има количка?

Што велите? Можеме ли ова? Нема одма со копање да почнеме еве нешто полесно
:).
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130704/6f1111b6/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list