[2s.mk-friends] Повик за донации и спонзорства за скопскиот хаклаб КИКА, јули 2013

Sasho Andrijeski andrijeski at gmail.com
Mon Jul 22 12:16:00 UTC 2013


Имам предлог во врска со донациите. Дел е и дискутирано на ирц каналот:
https://irc.softver.org.mk/#/lugola/2013-07-22T13:12:47

Во суштина, предлогот е да се додадат што е можно повеќе опции за донирање
(bitcoins, paypal, skrill, paxum, w/e).

Верувам дека така ќе има повече донации, бидејќи донирањето ќе биде полесно.

Има објаснувања дека премногу е комплицирано и заморно да се воведуваат
други алтернативин начини (или дека многу малку луѓе би ги користеле нив),
ама јас мислам дека потребно е да постои опција дури и да се работи само за
еден донатор што ќе ја користи истата.
Треба само некој да се нафати и да ги разработи начините и да се најдат
луѓе што ќе донираат дел од нивното драгоцено време за да ги извршуваат
овие активности.

Пример: Во Македонија нема PayPal, но најверојатно постои некој член или
посетител на КИКА кој има банковна сметка надвор од Македонија и со тоа
може да прима средства на негова сметка, а подоцна да ги праќа на сметката
на Слободен Софтвер.

Доколку идејата се прифати од другите, но во блиска иднина не се најдат
луѓе што ова ќе го спроведат, јас лично можам да се грижам за делот со
PayPal.

Поздрав,


On Mon, Jul 1, 2013 at 3:09 PM, Goce Mitevski <goce.mitevski at gmail.com>wrote:

> Денес објавивме повик за донации и спонзорства за КИКА.
>
> Повикот е објавен со цел да обезбедиме финансиски средства за
> функционирањето на КИКА во следните три месеци.
>
> http://b10g.spodeli.org/2013/07/2013.html
>
> Поздрав,
> Гоце
>
> ---
>
> Goce Mitevski
> Independent Designer at Nicer2
>
>http://www.nicer2.com/about
>http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>http://www.behance.net/GoceMitevski
>http://monsteer.deviantart.com/
>http://www.vimeo.com/gocemitevski
>
> I'm on Twitter: @GoceMitevski
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>-- 

*Sasho Andrijeski
*

Please think of your environment and switch to electronic documents.
Printing e-mails is usually a *waste*.

The information contained in this email and any attachments is confidential
and may be subject to copyright or other intellectual property protection.
If you are not the intended recipient, you are not authorized to use or
disclose this information, and I request that you notify me by reply mail
and delete the original message from your mail system.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130722/0f85eccc/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list