[2s.mk-friends] Предавање на ФИНКИ за GSoC / 2013

Andrej T. andrejtrajchevski at gmail.com
Thu Mar 21 14:59:59 UTC 2013


Дечкеј,

Минатата година имаше предавање на ФИНКИ за GSoC, после кое дојдоа во
Хаклаб доста луѓе од кои некои останаа во заедницата - на пример јас.
Предлагам оваа година да го повториме целиот тој филм и да одржиме пак
предавање за Summer of Code како и за Слободен Софтвер.

За ова ќе треба да се договориме кој ќе збори, каде и кога.

Минатата година зборуваа Дамјан, Тамара, Драган и Горјан; оваа година
говорниците е најлогично да бидат студенти што работеа на последниот GSoC,
а не зборувале минатата година; тоа сме јас, Ана и Јованка. Освен нас,
некој ќе треба да зборува и за 2с.мк.

Згодно е предавањето да биде пак во некој амфитеатар, ама за просторија ќе
треба да се договориме со факултетот.

Кога? Откако ние ќе се договориме, ќе им пратиме мејл на ФИНКИ. Јас до 1-ви
можам било кога, а и после тоа сум океј само ќе треба да знам некој ден
однапред, да кажам на работа. Другите?

Ping Ана, Јованка. :-)

-- 
Андреј Трајчевски / 078/426-717 / andrejtrajchevski at gmail.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130321/5e7e9680/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list