[2s.mk-friends] Предавање на ФИНКИ за GSoC / 2013

Boris Kuzmanov boriskuzmanov2 at gmail.com
Thu Mar 21 15:27:17 UTC 2013


On 21.03.2013 15:59, Andrej T. wrote:
> Дечкеј,
>
> Минатата година имаше предавање на ФИНКИ за GSoC, после кое дојдоа во 
> Хаклаб доста луѓе од кои некои останаа во заедницата - на пример јас. 
> Предлагам оваа година да го повториме целиот тој филм и да одржиме пак 
> предавање за Summer of Code како и за Слободен Софтвер.
>
> За ова ќе треба да се договориме кој ќе збори, каде и кога.
>
> Минатата година зборуваа Дамјан, Тамара, Драган и Горјан; оваа година 
> говорниците е најлогично да бидат студенти што работеа на последниот 
> GSoC, а не зборувале минатата година; тоа сме јас, Ана и Јованка. 
> Освен нас, некој ќе треба да зборува и за 2с.мк.
>
> Згодно е предавањето да биде пак во некој амфитеатар, ама за 
> просторија ќе треба да се договориме со факултетот.
>
> Кога? Откако ние ќе се договориме, ќе им пратиме мејл на ФИНКИ. Јас до 
> 1-ви можам било кога, а и после тоа сум океј само ќе треба да знам 
> некој ден однапред, да кажам на работа. Другите?
>
> Ping Ана, Јованка. :-)
>

Чисто информативно:
Од 6 - 13.04 има колоквиумска, така да гледајте да биде или во текот на 
следната недела или после колоквиумска, бидејќи ќе има многу помал одѕив.

Поздрав

-- 
Boris Kuzmanov
Author at IT.com.mk <http://IT.com.mk> && WordPress Developer
[ LinkedIn <http://linkedin.com/in/bkuzmanov> · Twitter 
<https://twitter.com/kuzman0v> · Facebook 
<https://facebook.com/kuzman0v> · Kuzmanov.info <http://kuzmanov.info> ]
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130321/f4121d4f/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list