[2s.mk-friends] The Veritas Forum: „Нанотехнологијата, верата и другите невидливи работи“

Denis Aleksandrov denal05 at gmail.com
Wed Mar 27 21:56:51 UTC 2013


Здраво,

Ве поканувам на предавањето на The Veritas Forum: „Нанотехнологијата,
верата и другите невидливи работи“ кој ќе се одржи на 4 Април од 19 часот
во кино Фросина во МКЦ. Главен говорник е д-р Ендрју Бригс, професор по
наноматеријали на Универзитетот во Оксфорд. Настанот е организиран од
Балканскиот институт за вера и култура. The Veritas Forum е главниот настан
на неделата на третите по ред Oxford Connections од 30 Март до 9 Април и е
од отворен карактер.

Оригиналниот настан на Facebook:
https://www.facebook.com/events/287158481414652/

Настанот на Google+:
https://plus.google.com/events/ccg9or10ghvh8m9jilv1r62rnr4

За заинтересираните, во прилог ви давам информација за останатите настани
од отворен карактер:

______________________
ПОНЕДЕЛНИК, 1 Април:

Време: 11:00 - 12:00
Место: Државен Тетовски универзитет
Говорник: Max Baker-Hitch
Тема: „Може ли верувањето во Бог да биде рационално во отсуство на докази?“

Време: 12:00 - 13:00
Место: Државен Тетовски универзитет
Говорник: Rebecca Elvin
Тема: „Обновувањето на довербата во судството - случајот на Кенија“

Време: 17:00 - 18:30
Место: American Corner, Тетово
Говорник: Grace Maura, Scott Ables
Тема: "Conversations On Being at Oxford: An American and Kenyan's
Perspective"


ВТОРНИК, 2 Април

Време: 10:00 - 11:30
Место: УКИМ, Филозофски факултет - Институт за историја (сала за седници)
Говорник: Roshan Alpres
Тема: „Обновата на ‘британскиот‘ национален идентитет во доцниот
осумнаесетти век“

Време: 14:00 - 15:30
Место: УКИМ, ПМФ - Институт за географија
Говорник: Grace Maura
Тема: „Иднината на младите за еколошкото прашање - случајот во Кенија“


СРЕДА, 3 Април

Време: 12:00 - 13:00
Место: Македонска академија на науките и уметностите
Говорник: Проф. д-р Andrew Briggs
Тема: „Квантен скок во нанонауката“

Време: 16:00 - 17:30
Место: УКИМ, Филозофски факултет
Говорник: Max Baker-Hitch
Тема: „Може ли верувањето во Бог да биде рационално во отсуство на докази?“


ЧЕТВРТОК, 4 Април

Време: 10:00 - 11:30
Место: УКИМ, Филозофски факултет (сала за седници)
Говорник: д-р Jonathan Brant
Тема: „Џонатан Френцен и неизмерливоста на ‘Слободата: теолошки одговор‘“

Време: 15:00 - 16:00
Место: УКИМ, Факултет за драмски уметности
Говорник: д-р Jonathan Brant
Тема: „Експресионизмот, реализмот и можноста за објава преку филм“

=====
Време: 19:00 - 21:00
Место: Младински културен центар, кино Фросина
Говорник: Проф. д-р Andrew Briggs
Тема: The Veritas Forum: „Нанотехнологијата, верата и другите невидливи
работи“
=====


ПЕТОК, 5 Април

Време: 09:00 - 13:00
Место: Православен богословски факултет „Св. Климент Охридски“
Говорници: Scott Ables, Смилен Марков, Микоња Књежевиќ, Милан Ѓорѓевиќ
Тема: „Аристотел во византиската богословско-философска традиција“
______________________

Поздрав,
Денис
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130327/4be932b1/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list